maanantai 2. joulukuuta 2013

Ekskursiot: Johdanto


Oletko aina miettinyt, millaisia eri kirkkokunnat ihan oikeasti ovat, mutta et ole syystä tai toisesta saanut lähdetyksi käymään? Ei hätää! Minulla on harrastuksena tehdä ekskursioita mitä erilaisimpiin hengellisiin yhteisöihin, ja tämä blogi on paikka, jonne raportoin kokemuksistani. Näin toivon voivani olla avuksi juuri sinulle, joka haluat saada valoa hengellisen kentän tuntemuksessa.

Kristillinen maailma kätkee sisäänsä valtavan monta eri hengellistä suuntausta. Pienemmissäkin kaupungeissa on usein lukuisia omintakeisia yhteisöjä, Helsingin kokoisessa kaupungissa taas kulmat notkuvat kirkkoja ja rukoushuoneita siihen malliin, että tähän uskoon törmää lähes missä vain, minne silmänsä luo.

On yksi asia lukea kirjoja ja kuunnella puheita – ja vallan toinen asia käydä itse "kentällä" katsomassa ja kokemassa. Pyrin kirjoittamaan vierailuistani hyvässä hengessä ja rehellisesti. Joitakin kannanottojakin mukaan mahtunee, mutta pääpainon haluan pitää neutraalihkossa kuvaustavassa, jotta lukija voi itse tehdä päätelmiään.

Tähän postaukseen liittyy lista jo tekemistäni vierailuista, ja pyrin päivittämään sitä ekskursioiden lisääntyessä. Koska silloin tällöin olen tehnyt vierailuja myös muihin kuin kristillisiksi katsottuihin yhteisöihin, on niistäkin olemassa oma listansa.

Hyviä lukuhetkiä!

---

LINKKILISTA SARJAN KIRJOITUKSIIN:


Ortodoksinen liturgia
Evankelis-luterilainen päivärukous
Adventistinen jumalanpalvelus
Vapaakirkon jumalanpalvelus
Evankelis-luterilainen jouluyön messu
Evankelis-luterilainen joulukirkko
Katolinen joulupäivän messu
Helluntaiseurakunnan jumalanpalvelus
Helluntaiseurakunnan nuortenilta
Lähetyshiippakunnan messu
Ekumeeninen juhla
Siiloan-seurakunnan ehtoolliskokous
Iltamessu Pyhän Sydämen kappelilla
Katolinen iltamessu kera kardinaalin
Kaikkien Kansojen Rukoushuone
River Helsingin kokous
Verkoston messu
Raamattu puhuu -seurakunta
Helsinki Vineyard
Lähetyskirkon messu
Baptistilähetyksen herätyskokous
Suomi tulessa -herätyskokous
Ekumeeninen luottamuksen rukoushetki
Anglikaaninen jumalanpalvelus
Neokatekumenaalisen yhteisön messu

Kaldealaiskatolinen pitkäperjantain liturgia
Tridentiininen messu
Katolinen messu afrikkalaisille
Vanhoillislestadiolaiset seurat
Oopperajuhlien jumalanpalvelus ja muistoja Olavinlinnasta
Northwind Sunday
Rauman Pyhän Ristin kirkko
Seurakuntaliiton jumalanpalvelus

---

Ekskursioita on kiva tehdä myös yhdessä, joten käytän tässä hyväksi tilaisuuden mainostaa yhteiskristillistä Kirkkokaverit-Facebook-ryhmää, joka toimii muun muassa alustana kirkkovierailujen sopimiselle. Jos siis haluat omalle ekskursiollesi kaverin, tervetuloa ryhmään etsimään sellaista!

---

Ylläoleva kirjoitus on korvannut tämän postauksen alkuperäisen sisällön. Katsoin, että tekemieni ekskursioiden johdanto oli syytä päivittää kunnolla vastaamaan nykyisten ekskursioideni luonnetta. Päätin myös lukijaa helpottaakseni lisätä linkkilistan, josta tarvittaessa kätevästi pääsee lukemaan raporttejani. Koska en päätynyt luomaan uutta johdantopostausta, vaan roimalla kädellä muokkasin tätä vanhaa, ei tämän postauksen päivämäärän tule antaa liiaksi hämätä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti